Smart
 
 
 
 
 
 
   
   
 
   
 

Két nagy hibát követhet el egy harcművész, vagy bárki, aki választott pályáján a legtöbbet akarja kihozni magából.
Az egyik, ha nem mer elszakadni az alapoktól.
A másik, ha túl korán teszi azt.

Ez az Időzítés. Ez önmagam ismerete. A befutott és még befutandó pályám ismerete, amelyben a saját harcművészetem úgy alkot önálló egészet bennem, hogy megtaláltam a kapcsolódási pontokat. Amikor a befogadottakat éppen a saját világomon átszűrve tudom mélyen megérteni. Amikor a különbségek már összekötnek.
Ez számomra a SMART.

Az a szintézis, amely három évtizednyi munka, gyakorlás, tanulás és tanítás eredménye. Autentikus harcművészet, tradicionális és sport karate. Nevelés és küzdelem. Do és Jitsu. Mozgás és tánc, ritmus és lélek. Filozófia és kultúra. Chi Kung, az ősi kínai energia torna, és Kyusho-jitsu, minden harcművészet titkos, és sokáig feledésbe merült alapja.

A SMART mindez és több ennél.

Benne vannak edzői sikereim és kudarcaim tapasztalatai, versenyzői múltam, olvasmány élményeim lenyomata. Gyermekeim dinamikája, Társam és barátaim bölcs szelleme (főleg a szellemeseké!), tanítóim felhalmozott tudása.

A SMART a tradíciók tiszteletén alapuló, de modern, tudományos ismereteket felhasználó tanulási és tanítási rendszer, életvitel.

A SMART-ban a harcművészet és a sportsiker nem cél, hanem eszköz, amely segít eligazodni és ÉLNI mai világunkban.

A SMART a saját szintézisem. Ajánlom mindenkinek, akit nem csak a hatalmas egész egyetlen szelete érdekel. Mindenkinek, akiben van annyi szerénység, hogy úgy gondolja, még korai megteremteni saját szintézisét. De van annyi bátorság, hogy ez legyen előtte a cél.

Szénási Zsolt